Vojske Finske i Švedske u čizmama pirotskog “Tigra”

Kompanija „Tigar a.d.“ iz Pirota pokrenula je proizvodnju gumenih čizama specijalne namene za finsku armiju u 2018. godini, a već naredne godine obuću iz Pirota nosiće i vojnici Kraljevine Švedske.

U saopštenju se navodi da je u pirotskoj fabrici obuće planirana proizvodnja za finsku armiju 15.000 pari specijalne, letnje i zimske obuće u vrednosti od oko 660.000 eura za  period 2018/2020. godina. Očekuje se da će u 2019. godini u čizmama “Kaira” istog brenda, proizvedenim u Tigrovoj fabrici obuće, koračati i švedska armija uz realizaciju tendera čija je vrednost 220.000 eura, navodi se u saopštenju.

Prema rečima generalnog direktora “Tigra” Vladimira Ilića, tender je dobila firma “Berner-Nokian brend“, Tigrov strateški kupac i odnosi se na snabdevanje finske armije čizmama u 2018. i 2020. godini, za koje je počela proizvodnja u tri smene u Tigrovoj fabrici obuće.

“Reč je o tenderu  sa  vrlo zahtevnom dokumentacijiom skandinavskog tržišta čime  je dokazano da kompanija Tigar može da odgovori  kvalitativnim izazovima u proizvodnji obuće specijalne namene sa specifičnim karakteristikama a sve to uz poštovanje rokova izrade i svetskih standarda u okviru EU, SAD, RUS normi”, rekao je pored ostalog, Ilić.

Opširnije na JugMedia

The post Vojske Finske i Švedske u čizmama pirotskog “Tigra” appeared first on Srbija Vesti.

Vojske Finske i Švedske u čizmama pirotskog “Tigra” Vojske Finske i Švedske u čizmama pirotskog “Tigra” Reviewed by High Broadcast on јул 13, 2018 Rating: 5

Нема коментара