Svečanosti „Sveti Jovan Biljober“ i ove godine u Sokobanji

Svečanosti „Sveti Jovan Biljober“ otvorene su u Sokobanji okupljanjem berača lekovitog bilja iz čitave Srbije i stručnjaka iz ove oblasti.

„U subotu 7. jula, kada se završava edukacija berača lekovitog bilja, za sve zainteresovane građane i berače organizujemo uspon na najviši vrh Rtnja – Šiljak.

Nakon toga učesnici manifestacije moći će da pogledaju izložbu rukotvorina u selu Vrmdža i učestvuju u zanimljivim sportskim nadmetanjima“, istakao je direktor Turstičke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković.

On je kazao da će toga dana na obroncima Rtnja biti organizovano i takmičenje u pletenju ivanjdanjskih venčića, kviz o poznavanju lekovitog bilja i takmičenje u pripremanju posnog pasulja.

Milenković je rekao da će se 24. svečanosti „Sveti Jovan Biljober“ završiti u centru Sokobanje, dodelom „Majstorskog pisma“ beračima lekovitog bilja i izborom princeze Biljarice.

The post Svečanosti „Sveti Jovan Biljober“ i ove godine u Sokobanji appeared first on Srbija Vesti.

Svečanosti „Sveti Jovan Biljober“ i ove godine u Sokobanji Svečanosti „Sveti Jovan Biljober“ i ove godine u Sokobanji Reviewed by High Broadcast on јул 06, 2018 Rating: 5

Нема коментара