Srbin iz Praga svoju dedovinu pretvorio u park u kom se igra stotina dece iz svih krajeva Srbije i sveta

Da po odlasku u „beli svet“ ne zaboravi svako svoju rodnu zemlju i dedovinu, dokaz je životna priča Zlatiborca Aleksandra Đurića, poreklom iz sela Ljubanje, nadomak Užica. Iako sada živi u Pragu, na imanju koje mu je ostavio deda napravio je pravi raj za najmlađe!

Naslednik siromašnih, ali i poštenih i dede i oca danas je poznat u svom selu, a i šire, i sve to zahvaljujući snu koji je sanjao, a potom otišao u Ostrog.

Upravo je tu sve i počelo. Rešivši da ostvari svoju zamisao, Aleksandar je svoju dedovinu, porodično imanje na Zlatiboru, pretvorio u zabavni park.

Na mestu na kom je njegov deda Dobrivoje teškom mukom sticao koru hleba, danas se igra na stotine dece ne samo iz okoline, već iz svih krajeva Srbije i sveta.

Iako je ovakav poduhvat u početku bio veoma čudan meštanima, vremenom su se navikli da njihovim selom prođe i stotinak dece koja su se uputila da svoje najlepše dane provedu igrajući se u zabavnom parku, ispunjenom raznim spravama, terenima i životinjama.

Na čak šest hektara prostire se Aleksandrova bajka koja se sastoji od mnogobrojnih sadržaja poput obične trampoline, ali i one za koju tvrde da je „najveća u Srbiji“, raznih sprava za penjanje, terena za igranje, ograđeni prostor za pesak, a tu žive i pitome, domaće životinje koje se rado druže sa decom – kobila Zorka i konj Emporio, koji razume i češki jezik, kozice, kokoške, mačke, psi…

Opširnije na Opanak

The post Srbin iz Praga svoju dedovinu pretvorio u park u kom se igra stotina dece iz svih krajeva Srbije i sveta appeared first on Srbija Vesti.

Srbin iz Praga svoju dedovinu pretvorio u park u kom se igra stotina dece iz svih krajeva Srbije i sveta Srbin iz Praga svoju dedovinu pretvorio u park u kom se igra stotina dece iz svih krajeva Srbije i sveta Reviewed by High Broadcast on јул 11, 2018 Rating: 5

Нема коментара