SRBIJO, RADUJ SE! Mala Teodora je pobedila tešku bolest i VRATILA SE KUĆI

Teodora Vranješević (10), devojčica iz Kragujevca koja se 14 meseci lečila od akutne mijeloidne leukemije na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, vratila se u sredu u rodni Kragujevac. Teodora je sada dobro, iako i dalje mora na redovne kontrole.

Teodori je 13. jula prošle godine obavljena transplantacija koštane srži u Nemačkoj. Posle loših prognoza, teških trenutaka, lečenja, operacije, terapija, devojčica, koja je sve to herojski podnela, konačno je kod svoje kuće u Kragujevcu.

– Dragi naši prijatelji, konačno smo dočekali dan da se u punom sastavu i srećni vratimo u naš Kragujevac posle 14 meseci Teodorine borbe u Frankfurtu. Teica je pobedila! Za početak, pre nego što se vidimo i ispričamo o svemu, samo želimo da vam se još jednom zahvalimo na podršci, jer bez vaše pomoći danas ne bismo uživali u ovom trenutku – napisao je na Fejsbuku Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Podsetimo, devojčici je opaka bolest dijagnostikovana u maju prošle godine. U Srbiji su prognoze za oporavak bile loše, ali doktori sa Univerzitetske klinike u Frankfurtu, na čelu sa čuvenim prof. dr Peterom Baderom, maloj heroini davali su veće šanse. Za skupu operaciju građani iz Srbije i regiona novac su sakupili u rekordnom roku.

Opširnije na Blic Online

The post SRBIJO, RADUJ SE! Mala Teodora je pobedila tešku bolest i VRATILA SE KUĆI appeared first on Srbija Vesti.

SRBIJO, RADUJ SE! Mala Teodora je pobedila tešku bolest i VRATILA SE KUĆI SRBIJO, RADUJ SE! Mala Teodora je pobedila tešku bolest i VRATILA SE KUĆI Reviewed by High Broadcast on јул 14, 2018 Rating: 5

Нема коментара