Kragujevačke planine stigle do Majkrosoftove galerije

Fotografije pejzaža Gledićkih planina Aleksandra Sarića iz Kragujevca, odabrane na globalnom konkursu Majkrosofta (Microsoft), nalaze se na internet stranici Vindovsa (Windows) koje svi korisnici ovog operativnog sistema mogu da skinu na pozadine ekrana svojih monitora.

Ovaj inženjer informatike kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) da su oba njegova dela, uprkos oštroj konkurenciji iz sveta, ušle na internet stranicu koja u proseku prihvata ograničeni broj novih fotografija.

„Došao sam na ideju da to snimam jer se profesionalno bavim instalacijom operativnih sistema, pa sam, instalirajući Vindovs na računare, uočio da ljudi iz celog sveta, od Australije do Aljaske, skidaju pozadine ekrana na svoje monitore. Tako sam došao na ideju da im nešto što je naše predstavim“, kaže Sarić.

On ističe da voli prirodu i često boravi na Gledićkim planinama, nadomak Kragujevca u centralnoj Srbiji, na kojima uživa u prirodnim lepotama i fotografiše zanimljive detalje za „svoju dušu i oči svojih prijatelja“.

Tako su i fotografije, koje su se dopale posmatračima u Majkrosoftu, jednoj od najuspešnijih globalnih IT kompanija, snimljene sasvim spontano.

Opširnije na Slobodna Evropa

The post Kragujevačke planine stigle do Majkrosoftove galerije appeared first on Srbija Vesti.

Kragujevačke planine stigle do Majkrosoftove galerije Kragujevačke planine stigle do Majkrosoftove galerije Reviewed by High Broadcast on јул 06, 2018 Rating: 5

Нема коментара