I Novi Sad dobija putnički aerodrom?

Loukost kompanije, čarter letovu i avio-taksi trebalo bi da od 2020. godine sleću i na Aerodrom „Čenej“ u Novom Sadu, piše u današnjem izdanju „Blic“.

Skupština Novog Sada usvojila je nedavno predlog da se izradi plan detaljne regulacije Aerodroma „Novi Sad – Čenej“, a plan bi u naredna četiri meseca trebalo da izradi gradski Zavod za urbanizam, a odnosi se na 148 hektara sportsko-poljoprivrednog aerodroma koji bi trebalo da do 2020. godine preraste u regionalnu vazdušnu luku.

Dragoljub Samardžić, predsednik Aerokluba „Novi Sad“, pod čijom je jurisdikcijom čenejski aerodrom, rekao je da bi ta vazdušna luka trebalo da omogući odvijanje redovnog linijskog saobraćaja, jeftinog avio-saobraćaja, turističke i radničke čarter letove, te avio taksi-usluge, dok će zadržati i sadašnju sportsko-poljoprivrednu namenu.

„Mi želimo da napravimo aerodrom koji će biti od regionalnog značaja. To znači da putnici iz Vojvodine i Novog Sada ne moraju više da idu u Beograd da bi, recimo, stigli do Istanbula, Soluna, Zagreba, Dubrovnika ili Banjaluke“, objasnio je Samardžić.

Opširnije na B92

The post I Novi Sad dobija putnički aerodrom? appeared first on Srbija Vesti.

I Novi Sad dobija putnički aerodrom? I Novi Sad dobija putnički aerodrom? Reviewed by High Broadcast on јул 08, 2018 Rating: 5

Нема коментара