„DA NIJE OVO KAKAV MUTANT!?“ Pečurka od 5,9 kilograma nahranila 30 KOMŠIJA u Bajinoj Bašti

Trideset komšija iz Svetosavske ulice u Bajinoj Bašti večeralo je pohovanu gljivu. Ne pečurke nego jednu pečurku. I nije sva pojedena, ima je za još poneki obrok.

Gozbu im je obezbedio Milosav Ilijašević, zvani Giša, iskusni radnik Nacionalnog parka „Tara“, koji je na jednoj livadi u planini, sa kolegom Draganom Malinićem, u ponedeljak pronašao primerak velike puhare – teške 5,9 kilograma.

– Godinama sam na Tari, obišao sam je ko zna koliko puta uzduž i popreko, svakakve pečurke sretao, ali ovako nešto ne da nisam video nego nisam ni mogao zamisliti da postoji – ispričao je za „Blic“ Ilijašević.

Pre par godina jedan gorštak sa Tare, poznat po tome što ne govori baš uvek istinu, pričao je da je u gori našao komad velike puhare teške tri kilograma. Kako „pronalazak“ nije ovekovečio, a s obzriom da mu narod zna navike, niko mu nije verovao.

Nisu ni Ilijašević ni Malinić do ponedeljka popodne. Dvojica kolega vraćali su se sa posla preko Račanske Šljivovice kad su, desetak metara od puta, blizu kuća, videli neko belilo u travi.

– U prolazu smo opazili nešto, pa misleći da je neko bacio džak sa šutom zaustavili kamion da uklonimo to smeće. Ušli smo u livadu, prišli i – ostali u čudu – priča Ilijašević.

Opširnije na Blic Online

The post „DA NIJE OVO KAKAV MUTANT!?“ Pečurka od 5,9 kilograma nahranila 30 KOMŠIJA u Bajinoj Bašti appeared first on Srbija Vesti.

„DA NIJE OVO KAKAV MUTANT!?“ Pečurka od 5,9 kilograma nahranila 30 KOMŠIJA u Bajinoj Bašti „DA NIJE OVO KAKAV MUTANT!?“ Pečurka od 5,9 kilograma nahranila 30 KOMŠIJA u Bajinoj Bašti Reviewed by High Broadcast on јул 10, 2018 Rating: 5

Нема коментара