VELIKA PROMENASrbija usvaja NOV zakon, zbog ovog više niko NEĆE SMETI da vas OTPUSTI!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti da je ključni cilj tog zakona da stvori jednake šanse za muškarce i žene u društvu.

Gojković je kazala da novi zakon vidi kao dodatnu priliku da se napravi još jedan korak u poboljšanju položaja žena i sprečavanju diskriminacije prilikom zapošljavanja, ostvarivanja prava na zaradu, socijalne i zdravstvene zaštite, uključujući i medijske sadržaje, koji ne bi smeli da podstiču rodnu diskriminaciju, predrasude i stereotipe prema ženama.

„Od velike je važnosti da zakonska zabrana, da se od žena prilikom zapošljavanja zahteva obaveštenje o bračnom i porodičnom životu ili planovima, dosledno primenjuje u praksi“, rekla je Gojković.

Ona je istakla da je nacrtom definisano da se zabranjuje raskid radnog odnosa po osnovu trudnoće, porodiljskog odsustva i odustva radi nege deteta, što je, dodaje, još jedna potvrda politike Srbije prema porodici i njenoj zaštiti.

„Ova rešenja su od suštinskog značaja ako se ima u vidu da je još uvek stopa zaposlenosti žena u Srbiji niža od stope zaposlenosti muškaraca i to za oko 14 procenata“, rekla je Gojković.

Opširnije na Alo!

The post VELIKA PROMENASrbija usvaja NOV zakon, zbog ovog više niko NEĆE SMETI da vas OTPUSTI! appeared first on Srbija Vesti.

VELIKA PROMENASrbija usvaja NOV zakon, zbog ovog više niko NEĆE SMETI da vas OTPUSTI! VELIKA PROMENASrbija usvaja NOV zakon, zbog ovog više niko NEĆE SMETI da vas OTPUSTI! Reviewed by High Broadcast on јун 27, 2018 Rating: 5

Нема коментара