TAJNA NAJČUVENIJE SRPSKE PESME: Video sam lik patrijarha Pavla i za 5 minuta nastao je „Vidovdan“!

Milutin Popović Zahar: Ovo mi nećete verovati… Ja sam pola dana osećao strašnu groznicu, nisam znao kako se zovem. Od besa sam seo na pod, i odjednom… Video sam lik patrijarha Pavla. Kao da mi je poslao poruku, preko neke sile Božanske… Za 5 minuta sam napisao i melodiju i sve strofe! Za 5 minuta

Milutin Popović Zahar. Kompozitor, tekstopisac, aranžer, slikar, magistar i doktorand međunarodnog prava, davne 1989. stvorio je “Vidovdan”. Po mišljenju mnogih, jednu od tri najčuvenije srpske pesme. Za sva vremena.

– Pesma je nastala tako što sam ja pozvan od strane direktora PGP-a i on je rekao da ga je zamolio sekretar patrijarha Pavla da se, pre proslave 600 godina od Kosovskog boja, napravi 10 pesama o Kosovu. Izbor je pao na mene, ne znam kako ni zašto. Bilo je tu i drugih dobrih kompozitora, ali ja sam dobio i izgleda da sam opravdao poverenje. To je najbolje što sam uradio u životu. „Vidovdan“ peva pola sveta, ne samo Srbi – kaže Zahar za Telegraf.

Opširnije na Telegraf.rs

The post TAJNA NAJČUVENIJE SRPSKE PESME: Video sam lik patrijarha Pavla i za 5 minuta nastao je „Vidovdan“! appeared first on Srbija Vesti.

TAJNA NAJČUVENIJE SRPSKE PESME: Video sam lik patrijarha Pavla i za 5 minuta nastao je „Vidovdan“! TAJNA NAJČUVENIJE SRPSKE PESME: Video sam lik patrijarha Pavla i za 5 minuta nastao je „Vidovdan“! Reviewed by High Broadcast on јун 28, 2018 Rating: 5

Нема коментара