Pored penzija, ima mesta i za rast plata, evo za koliko

Pored penzija, postoji i budžetski prostor za povećanje plata, otprilike oko šest posto u ukupnoj masi zarada, kaže član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov.

Kako je rekao, važno je da se ne ide na linearno povećanje svima.

On smatra da bi na osnovu analiza veće povećanje trebalo dati ključnim nedovoljno plaćenim sektorima, poput lekara i medicinskih sestara, i napominje da je do sada malo urađeno na pravičnoj raspodeli zarada u javnom sektoru.

Ističući da se može reći da su državne finansije trenutno dovedene u red, Altiparmakov je za današnji Blic rekao da jedna od posledica stabilizacije državnih finansija jeste i ukidanje privremenih mera štednje i da su se stvorili uslovi za ukidanje privremenog Zakona o smanjivanju penzija.

Pred predstojeći dolazak delegacije MMF u Beograd, Altiparmakov kaže da je veoma pozitivno i važno što se Vlada odlučila da nastavi saradnju sa tom finanijskom institucijom.

Opširnije na B92

The post Pored penzija, ima mesta i za rast plata, evo za koliko appeared first on Srbija Vesti.

Pored penzija, ima mesta i za rast plata, evo za koliko Pored penzija, ima mesta i za rast plata, evo za koliko Reviewed by High Broadcast on јун 12, 2018 Rating: 5

Нема коментара