Mali: Od decembra ili januara veće penzije

Datum ukidanja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija u Srbiji biće saopšten u sredu, nakon završetka razgovora delegacije Međunarodnog monetarnog fonda sa ministrom finansija Sinišom Malim, a uvećan iznos na svojim računima penzioneri će videti u decembru ili januaru sledeće godine.

Ministar finansija Siniša Mali kaže za Tanjug da novca za penzije ima dovoljno u budžetu, da će one u narednim godinama biti sve veće.

Navodi da će se sa MMF-om u ponedeljak razgovarati i o – povećanju plata zaposlenih u javnom sektoru, reformi javnih preduzeća, smanjenju parafiskalnih nameta, brojnih poreza i doprinosa koji opterećuju privrednike, ali i mogućnostima za umanjenje akciza na gorivo.

„Novca za penzije ima u budžetu“, jasan je Mali i precizira da je samo stvar dogovora sa MMF-om kada će početi isplata uvećanih penzija i da bi to moglo da bude, „ili u novembru, da bi se prva penzija ‘videla’ u decembru, ili u decembru, da bi se prva penzija ‘videla’ u januaru“.

„Penzioneri su podneli najveći teret reformi“, navodi ministar i poručuje da su „teška vremena iza nas“, te da će odluka o ukidanju zakona o umanjenju penzija najviše značiti starijim građanima koji imaju najniže penzije, 25.000 i 30.000 dinara.

Dodaje da nijedan penzioner neće imati manju penziju nego što je imao 2014. godine.

Opširnije na RTS.rs

The post Mali: Od decembra ili januara veće penzije appeared first on Srbija Vesti.

Mali: Od decembra ili januara veće penzije Mali: Od decembra ili januara veće penzije Reviewed by High Broadcast on јун 09, 2018 Rating: 5

Нема коментара