Kanadski Srbin nagrađen za doprinos u oblasti nuklearne energije

Kanadski naučnik srpskog porekla Jovica Riznić koji živi i radi u prestonici te zemlje Otavi nagrađen je visokim priznanjem koje zajedno dodeljuju Kanadska komisija za nacionalnu sigurnost i Kanadska nuklearna asocijacija. Prva je strukovno, a druga industrijsko udruženje.

Riznić je dobitnik nagrade „Harold Smit“ koja se dodeljuje za izuzetan stručni doprinos u nekoj od disciplina od značaja za upotrebu nuklearne energije.

Određenije, on je nagrađen za značajan doprinos u istraživanju i obrazovanju u nuklearnom inženjerstvu u oblasti prenosa toplote i mehanike fluida u nuklearnim reaktorima kao i pouzdanosti, sigurnosti i raspoloživosti sistema i komponenti nuklearnih reaktora.

„Veoma sam počastvovan dodeljenim priznanjem jer dolazi od predstavnika struke u oblasti u kojoj već decenijama radim. Kanadska komisija za nacionalnu sigurnost reguliše sve aspekte upotrebe nuklearne energije u mirnodopske svrhe, od rudnika uranijuma preko upotrebe radioaktivnih izvora za medicinske svrhe i industrijskih uređaja do nuklearnih elektrana“, izjavio je za Betu Jovica Riznić.

Opširnije na Večernje Novosti

The post Kanadski Srbin nagrađen za doprinos u oblasti nuklearne energije appeared first on Srbija Vesti.

Kanadski Srbin nagrađen za doprinos u oblasti nuklearne energije Kanadski Srbin nagrađen za doprinos u oblasti nuklearne energije Reviewed by High Broadcast on јун 19, 2018 Rating: 5

Нема коментара