“KAFA JE U EVROPU UŠLA PREKO FUTOGA” Novosađanin čuva jedinstvenu kolekciju posvećenu neobičnom napitku

U svetu se zna za put svile, zna se i za put duvana, ali se malo zna za prvi evropski put kafe, a upravo je on išao preko naših krajeva, priča Novosađanin Radmilo Mulić, novosadski knjižar, vlasnik jedinstvene kolekcije predmeta i knjiga koji pričaju zajedničku priču o jednom od omiljenih napitaka kod nas – kafi.

Ko u Novom Sadu ne zna Radmila Mulića – ima rupu u kulturi! Njegova knjižara „Mala velika knjiga“ jedinstvena je u Novom Sadu. U njoj će vam Radmilo pričati koje knjige su bestseleri, koja nova izdanja se očekuju, pronaći će vam one koje nigde niste uspeli da nađete… I nabaviće za vas svaku knjigu koja vam treba, samo ako postoji negde u svetu.

Osim knjiga, Radmilo ima još jednu strast – kafu. Napitak bez koga kod nas nema ni poslovnih ni privatnih sastanaka, ni sedeljke, ni „lepog trača“. Radmilo je kolekcionar predmeta koji, svaki na sebi svojstven način, pričaju priču o kafi.

Kolekcija sadrži porcelanske setove za kafu, mlinove, pržune, džezve, šoljice, reklamne plakate, pakovanja, kuvarice s izvezenim „kafu mi draga ispeci“…

Opširnije na Blic Online

The post “KAFA JE U EVROPU UŠLA PREKO FUTOGA” Novosađanin čuva jedinstvenu kolekciju posvećenu neobičnom napitku appeared first on Srbija Vesti.

“KAFA JE U EVROPU UŠLA PREKO FUTOGA” Novosađanin čuva jedinstvenu kolekciju posvećenu neobičnom napitku “KAFA JE U EVROPU UŠLA PREKO FUTOGA” Novosađanin čuva jedinstvenu kolekciju posvećenu neobičnom napitku Reviewed by High Broadcast on јун 22, 2018 Rating: 5

Нема коментара