Humanost od malih nogu – učenica u Kraljevu dobila slušni aparat

U kraljevačkoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ godinama važi moto – o humanosti se uči od malih nogu. U poslednjoj akciji učenici i zaposleni prikupili su 219.000 dinara i kupili slušni aparat učenici trećeg razreda sa teškim oštećenjem sluha.

Milica Košanin, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Kraljeva, od osmog meseca života gotovo da nije mogla da čuje. Slušni aparat koji je dobila od države Milici je stvarao veliku buku, odbijala je da ga nosi. Kako bi sprečili veće oštećenje, Miličini drugari i zaposleni u školi pokazali su snagu zajedništva. Za pola godine prikupili su novac i kupili kvalitetan slušni aparat.

„Hvala svima koji su mi pomogli da bolje čujem. Veoma sam srećna“, kaže Milica.

Humana ideja potekla je iz Miličinog odeljenja. Zato je upravo tu i najveća sreća i nada da će joj od sada život biti kvalitetniji.

Njena učiteljica Tatjana Đukić kaže da Milica sada može više da uči, da radi, da bude zadovoljna, da joj na licu večito stoji osmeh.

Kako bi animirali ljude dobre volje, učenici su izveli dve humanitarne predstave.

Opširnije na RTS.rs

The post Humanost od malih nogu – učenica u Kraljevu dobila slušni aparat appeared first on Srbija Vesti.

Humanost od malih nogu – učenica u Kraljevu dobila slušni aparat Humanost od malih nogu – učenica u Kraljevu dobila slušni aparat Reviewed by High Broadcast on јун 18, 2018 Rating: 5

Нема коментара