Aleksandar (27) svakodnevno brine o 205 krava i svaku prepoznaje „na keca“: On je najbolji farmer u celoj Srbiji

I kada odem, telefon je stalno uz mene, ako nešto zatreba. Ono što je najvažnije na farmi je sve uraditi na vreme i kako treba

Aleksandar Kuč (27) iz Kragujevca svakoga dana brine o 205 krava, a polovinu životinja prepoznao bi „u glavu“, na bilo kom mestu.

On je upravnik farme u Lapovu, gde krave nisu vezane i svakoga dana mogu da prošetaju do livade pored štala, a od volje im je kada će jesti, piti vodu ili ležati pod orahom na livadi. Svaka krava praćena je pedometrom, koji joj meri broj pređenih koraka, te se o kondiciji ovih životinja brine više nego što mnogo ljudi brine o sebi.

Aleksandar je završio stočarstvo u Čačku, upravnik farme je godinu i devet meseci i kaže da je zadovoljan izborom svog zanimanja.

– Laicima je možda neobično što neko „poznaje“ 100 od 200 krava, ali ja sam mnogima od njih pomogao da dođu na svet, znam im „dečije“ boljke, pa i narav. Jedna voli da je češaš, druga te hvata za ruku i vuče ka sebi kad prekineš. Jedna je lenja i samo leži, druga namćor. Onu malu tamo zovem „Mrvica“ jer je tako sitna rođena da je mogla da strane u malo veću žensku torbu. Jedna je naučila sama da otvara vrata štale, pa je izlazila napolje u šetnju kad je htela, još je puštala i druge krave – smeje se ovaj mladić.

Opširnije na Telegraf.rs

The post Aleksandar (27) svakodnevno brine o 205 krava i svaku prepoznaje „na keca“: On je najbolji farmer u celoj Srbiji appeared first on Srbija Vesti.

Aleksandar (27) svakodnevno brine o 205 krava i svaku prepoznaje „na keca“: On je najbolji farmer u celoj Srbiji Aleksandar (27) svakodnevno brine o 205 krava i svaku prepoznaje „na keca“: On je najbolji farmer u celoj Srbiji Reviewed by High Broadcast on јун 21, 2018 Rating: 5

Нема коментара