Zašto treba posetiti srpski „Kamelot“?

Zato što je Maglič grad zapanjujuća srednjevekovna tvrđava koja i danas pleni svojom postojanošću i lepotom, bilo da ga gledate odozdo, kada vam se može učiniti nedostižnim, ili da „bacite“ pogled sa vrha neke od kula, ostaviće vas bez daha lepota prirode kojom je okružen.

Posetiti ovaj grad je izazov mada na prvi pogled deluje jednostavno,….na 20 kilometara od Kraljeva, dolinom Ibra nalazi se Maglič grad. Tačno, tvrđava se vidi s puta, odnosno Ibarske magistrale ali nismo sigurno šta je veći izazov, pretrčavati preko neobezbeđene pomenute magistrale ili preći Ibar preko visećeg mosta čiju je upotrebu zabranila kraljevačka Građevinska inspekcija.

Samo da znate da je taj viseći most jedini način da dođete do tvrđave pa sad na svoju odgovornost odlučite šta vam je činiti. Mi prešli, i odmah da vam kažemo da nismo bili jedini, sporadične grupice turista obilaze ovu lokaciju tako da nismo bili jedini kojima je palo napamet da krenu u ovu avanturu.

Savetujemo vam da sve što trebate znati o Magliču saznate pre ili posle obilaska jer na licu mesta nećete saznati NIŠTA. Nema vodiča, suvenirnice, Crnaca koji bi vam uvali tri priveska za 10 evra….nema ničeg što samo znači da ćete uštedeti neki dinar. Ionako ti predmeti koje skupljamo svuda po svetu služe samo da ne zaboravimo kako se briše prašina.

Opširnije na Sana Life

The post Zašto treba posetiti srpski „Kamelot“? appeared first on Srbija Vesti.

Zašto treba posetiti srpski „Kamelot“? Zašto treba posetiti srpski „Kamelot“? Reviewed by High Broadcast on мај 20, 2018 Rating: 5

Нема коментара