Ovo vozilo je HIT U NOVOM SADU: Svi bi da se slikaju pored mašine od 600.000 EVRA

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Najskuplja, ali i najveća mašina na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu je „Holmerova“ samohodna vadilica šećerne repe, koja košta čak 600.000 evra.

Poljoprivrednik koji bi na novosadski 85. Međunarodni sajam poljoprivrede krenuo da kupi tri najskuplje mašine, kombajn za šećernu repu, kombajn za ostale ratarske kulture i traktor, morao bi da ponese više od 1,3 miliona evra, koliko staju te tri mašine.

Izvesno je da ih neće kupiti isti čovek, ali je takođe izvesno i da će, uprkos vrtoglavim cenama mašina, za koje se može kupiti i po desetak stanova ili garsonjera u našim najvećim gradovima, sve najskuplje mašine biti prodate, jer kupaca ima. Jedna mašina iz najskuplje trojke našla je kupca čak i pre sajma, pa i oni sa najdubljim džepom mogu samo da je gledaju.

„Holmerova“ vadilica šećerne repe „T4-40“ košta čak 600.000 evra, a za to se dobija pravi div sa tri osovine i točkovima koji su široki ceo metar, ali i znatno viši od prosečne osobe. Ono što izdvaja ovog gorostasa, kažu prodavci, je što svaki red šećerne repe tretira zasebno i izuzetno malo sabija zemlju, što omogućava njenu lakšu kasniju obradu. Ovu mašinu pogoni „Mercedesov“ motor od 650 konjskih snaga, a prodavci kažu da je jedan ovakav kombajn na prošlogodišnjem sajmu dobio vlasnika, te da očekuju da prodaju i ovaj. Kako kažu, njega bi jedino mogao da kupi paor sa jako mnogo zemlje koji očekuje da uslužno radi žetvu u nekoliko sela.

Opširnije na Blic Online

The post Ovo vozilo je HIT U NOVOM SADU: Svi bi da se slikaju pored mašine od 600.000 EVRA appeared first on Srbija Vesti.

Ovo vozilo je HIT U NOVOM SADU: Svi bi da se slikaju pored mašine od 600.000 EVRA Ovo vozilo je HIT U NOVOM SADU: Svi bi da se slikaju pored mašine od 600.000 EVRA Reviewed by High Broadcast on мај 18, 2018 Rating: 5

Нема коментара