Najbolji mladi FIZIČAR i momak za primer: Od stipendije je kupio TELESKOP i poklonio ga budućim generacijama

Prvu medalju, i to papirnu, dobio je kao šestogodišnjak, u kvizu znanja, u vrtiću. Kao dečak osvajao je i medalje iz fudbala i šaha, ali prva, kako kaže, ozbiljnija nagrada stigla je na Republičkom takmičenju iz fizike, u osmom razredu.

Od tada do danas, mladi Vuk Radović (20) iz Beograda u svojoj izuzetnoj biografiji navodi 24 medalja i nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima i olimpijadama iz fizike, astronomije, astrofizike. A najnovija – Youth heroes (Mladi heroji) stigla je nedavno od Exit fondacije i Naftne industrije Srbije, kada mu je pripalo prvo mesto u kategoriji Obrazovanje i nauka – srednjoškolci i studenti osnovnih studija i, između ostalog, novčani iznos od 100.000 dinara.

On je student prve godine Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a trenutno je u Velikoj Britaniji, na Oksfordu, gde provodi šest meseci godišnje na četvorogodišnjem programu osnovnih i master studija fizike.

U svojoj Priči sa dušom otkriva da je imao plan da napravi policu na koju bi stavio sva priznanja, međutim, dok se to ne desi sve medalje i pehari stoje na jednoj komodi u dnevnoj sobi porodičnog stana.

– Bio sam veoma iznenađen i zbunjen kada mi je javljeno da dobijam nagradu Youth heroes. Nisam joj se preterano nadao upravo zbog širokog starosnog opsega učesnika – iskren je Vuk.

Opširnije na Priče sa dušom

The post Najbolji mladi FIZIČAR i momak za primer: Od stipendije je kupio TELESKOP i poklonio ga budućim generacijama appeared first on Srbija Vesti.

Najbolji mladi FIZIČAR i momak za primer: Od stipendije je kupio TELESKOP i poklonio ga budućim generacijama Najbolji mladi FIZIČAR i momak za primer: Od stipendije je kupio TELESKOP i poklonio ga budućim generacijama Reviewed by High Broadcast on мај 23, 2018 Rating: 5

Нема коментара