MENJA SE SISTEM KAŽNJAVANJA U ŠKOLAMA! Đaci – nasilnici će ići NA DRUŠTVENO-KORISTAN RAD!

Vršnjačko nasilje je nažalost česta pojava u osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Izgleda da ona naša „udari ga po džepu, pa će se naučiti pameti“ u ovom slučaju ne važi. Međutim, ministarstvo prosvete pronašlo je drugo rešenje. Nasilna i problematična deca ići će na društveno koristan rad

Ako dete napravi veliku grešku sa određenim posledicama, ako svojim ponašanjem izazove materijalnu štetu, postojaće jasno definisan vaspitno disciplinski postupak.

– Još se ne zna kako će se sprovositi zakon o društveno-korisnom radu i na koji način, ali verujem da je to dobro za tu decu. Pravilnik se još čeka. Nasilnici će se naći u poziciji da se neko prema njima ponaša onako kako su se oni ponašali prema svojim žrtvama – istakla je Dragana Ćorić, profesorka Pravnog fakulteta iz Novog Sada na jučerašnjoj konferenciji o vršnjačkom nasilju „Drug nije meta“.

Ako osnovac bije druga iz razreda, može da mu bude smanjena ocena iz vladanja, da dobije ukor nastavničkog veća ili direktora, ili da bude premešten u drugu školu.

Ubuduće će, zbog novih prosvetnih pravila, moći da mu propišu i društveno-koristan ili humanitarni rad.

The post MENJA SE SISTEM KAŽNJAVANJA U ŠKOLAMA! Đaci – nasilnici će ići NA DRUŠTVENO-KORISTAN RAD! appeared first on Srbija Vesti.

MENJA SE SISTEM KAŽNJAVANJA U ŠKOLAMA! Đaci – nasilnici će ići NA DRUŠTVENO-KORISTAN RAD! MENJA SE SISTEM KAŽNJAVANJA U ŠKOLAMA! Đaci – nasilnici će ići NA DRUŠTVENO-KORISTAN RAD! Reviewed by High Broadcast on мај 21, 2018 Rating: 5

Нема коментара