Gospoda neće u maline za 600 evra, a kukaju da nemaju para: Ovo je samo jedan u nizu oglasa na koji se niko ne javlja

Malinjaci su pokriveni protivgradnim mrežama koje prave hladovinu… Uzalud!

Oglasni prostori lokalnih medija od Ivanjice, Čačka, Arilja do Bajine Bašte, Prijepolja, Nove Varoši i oglasne table po tim gradovima prepuni su poziva u kojima se traže berači malina, ali skoro niko da se javi.

Vlasnici malinjaka nude dnevnice od oko 20 evra, pa ako se uzme da se malina bere svaki dan 30 dana, dođe do mesečne zarade od 600 evra, uz tri obroka dnevno, smeštaj, pauzu od dva sata u najtoplijem delu dana. Pored toga, malinjaci su pokriveni protivgradnim mrežama koje prave hladovinu… Uzalud!

OGROMNA POTRAŽNJA

– Berača nema, a potražnja je ogromna. Većina onih koji su poslednjih desetak ili 15 godina brali malinu kod drugih sada imaju svoje malinjake. Malinari nude 2.500 dinara, hranu i prevoz, a to je oko 3.500 dinara dnevno.

– Ako cena maline bude 100 dinara, kao što se najavljuje, znači, berač treba da ubere 35 kilograma dnevno samo da bi pokrio troškove domaćina, a prosečan berač dnevno može da nabere tek oko 40 kilograma, pa vi vidite računicu. Mislim da je pametnije da porodica bere, pa koliko ubere, a ono što se ne ubere da propadne i to je to – kaže Dragan Vukajlović, iz sela Dub kod Bajine Bašte za „Kurir“.

Kaže da u okolini Bajine Bašte više od 90 posto domaćinstava ima maline na pet ari pa naviše.

Ranije su berači dolazili iz Priboja, Prijepolja, Republike Srpske, ali su i u tim krajevima nikli novi malinjaci.

Opširnije na Telegraf.rs

The post Gospoda neće u maline za 600 evra, a kukaju da nemaju para: Ovo je samo jedan u nizu oglasa na koji se niko ne javlja appeared first on Srbija Vesti.

Gospoda neće u maline za 600 evra, a kukaju da nemaju para: Ovo je samo jedan u nizu oglasa na koji se niko ne javlja Gospoda neće u maline za 600 evra, a kukaju da nemaju para: Ovo je samo jedan u nizu oglasa na koji se niko ne javlja Reviewed by High Broadcast on мај 22, 2018 Rating: 5

Нема коментара